Grundkurs vinter

 

Vinterlandskap

Vinterlandskap

Grundkurs vinter är en kurs där du får lära dig grunderna för att överleva i skogen på vintern. Utrustning, förflyttning, bivack, säkerhet, navigation, improviserad utrustning, och mycket mera.

Vintern ställer krav som på många sätt skiljer sig från barmarksperioden, och därmed ger den nya utmaningar för den som vill kunna färdas och överleva säkert. Mycket är givetvis gemensamt, kroppens grundläggande fysiologiska behov — vatten, sömn, värme, osv — måste fortfarande tillgodoses, men miljön utmanar på nya sätt.

Förflyttningar blir ofta mer komplicerade, samtidigt som terräng som under sommaren varit svår blir enklare på vintern. Bivacker blir mer krävande, medan kylan ställer nya krav. Samtidigt ger snön nya möjligheter till bivacker. kraven på din utrustning blir också större: utan tillräcklig utrustning blir överlevnad mycket svårare, och risken för skador överhängande. Därför får du på denna kurs lära dig vad som krävs av din utrustning, och hur du skall hantera den.

Quinchie

Quinchie

Mer information och anmälan: klicka här.

This entry was posted on söndag, augusti 5th, 2018 at 10:00 and is filed under Kurser. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.