Forskningskurs (med hantverk)

Vecka 32 (4-11 augusti) blir det forsknings- och hantverkskurs.

Kursen sker i samarbete mellan SÖS och forskare från Karolinska Institutet och Mittuniversitetet, där vi bland annat skall studera vilken effekt de 500 kcal som ofta nämns i litteraturen faktiskt har, jämfört med helsvält.  I samband med detta kommer vi även att studera påverkan på bland annat blodfetter och kroppens temperaturreglering. Målet är alltså att bättre förstå vad som händer med kroppen i samband med en överlevnadssituation.

För satt detta skall bli av behövs det dock deltagare

Hantverk

Förutom forskningen och de mätningar som kommer att göras i samband med detta kommer det att finnas dagliga kurser i olika hantverk, bland annat trä, smide och textila tekniker.

 

 

Forskning- och hantverkskurs

This entry was posted on tisdag, mars 27th, 2018 at 20:07 and is filed under Kurser. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.

Comments are closed.