SÖS Seminarium 2017

Inbjudan till Internationellt Överlevnadsseminarium

Svenska Överlevnadssällskapet välkomnar våra medlemmar att delta på ett Internationellt Överlevnadsseminarium. Temat för seminariet är Vatten. Hur renar vi vatten, hur mycket vatten behöver jag, kan jag nyttja salt eller bräckt vatten etc?

Utöver det formella temat är det också ett tillfälle att träffa instruktörer och medlemmar från Svenska Överlevnadssällskapet under trevliga och informella former. Ni har även möjlighet att utbyta erfarenheter med instruktörer från Estland, Finland och Holland.

Inbjudan gäller endast de som är medlemmar i föreningen. Om du vill delta på detta seminarie och ännu inte är medlem så ska du betala in 250 kr på plusgirokonto: 282901-8. (Glöm inte ange ditt namn och adress.) Därefter är du välkommen att delta.

Plats: Kronhjortsgården i Simonstorp, ca 25 km norr om Norrköping.

Datum: 15-17 september 2017

Kostnad: 500 kr. Då ingår all mat, utbildning och föreläsningar under helgen. Var vänlig att betala in 500 kr på plusgirokonto: 282901-8 med meddelande ”Seminarie”.

Anmälan: Mail: seminarie@overleva.eu. Uppge namn, tfnnr och ev. allergier eller specialkost. Meddela också om ni kommer redan på fredagen, eller först lördag till första programpunkten samt om ni inte vill ha lunch söndag, se program nedan, detta för att underlätta vid matbeställningar. Det finns fortfarande platser kvar.
Senaste anmälningsdag: 7 september 2017.

Information och frågor: Tfn: 070-25 75 222. OBS! För att det ska bli rättvist med anmälan är det när vi får ert mail som räknas som anmälan, vi tar inte anmälan via telefon.

Övrigt: Inkvartering sker under fältmässiga förhållanden i eget tält motsvarande (tillgång till dusch och toalett).
Möjlighet till boende inomhus (motsv vandrarhem) finns för 250:-/natt. Om ni vill sova inomhus kontaktar ni själva Kronhjortsgården för bokning och betalning, SÖS hanterar inte någon bokning av boende eller betalning. Kronhjortsgården tfn 011-88264, 0708â-882649, byfalk@kronhjorten.se.

Program fredag

Från 18:00 informell samling och samkväm. Det bjuds på lättare måltid i form av smörgås, måltidsdryck etc. Möjlighet till bastu på kvällen (de som vill basta får själva värma upp bastun).

Program lördag  

Frukost. Seminariet startar formellt 09:00 med samling, därefter är det olika föreläsningar eller prov och försök  om vatten under förmiddagen och eftermiddagen. Det kommer vara samma schema på fm och em så man inte behöver missa något. Lunch kommer serveras under dagen och på kvällen blir det på middag, samkväm och möjlighet till bastu.

Program söndag  

Alla detaljer avseende söndag fm är inte klara men efter gemensam frukost så är det eventuellt lite förevisningar från våra gäster samt eventuella resultat från lördagen.

Seminariet avslutas ca kl. 11:30, efter det serveras enklare förtäring.

Transport och vägbeskrivning

Kronhjortsgården ligger 5 km väster om Simonstorp och 25 km norr om Norrköping längs väg 55, lat/long N 58° 47.044′, E 16° 5.223′.

Det går att ta sig med buss till Simonstorp fredag och lördag (med reservation för ändringar i tidtabellen, se Östgöta trafiken). Meddela oss om ni anländer med buss till Simonstorp så kan vi hämta er (vi kan inte hämta i Norrköping). Det är sämre med busstrafiken på söndagen men vi kan ordna transport till Norrköping C för de som behöver, dock tidigast någon gång efter ca 12:30 dvs med ankomst Norrköping järnvägsstation tidigast ca 13:15.