GK Barmark 2018 Kurs 2

Grundkurs Barmark 7 – 14 juli 2018

Kursen är fulltecknad (se nedan)!

34:e året i rad! 

Kursdatum: 7-14 juli 2018.

Grundkurs barmark
Grundutbildning Barmark är en 7 dagars kurs till största delen i fält. Under en intensiv vecka lär Överlevnadssällskapets instruktörer ut mängder av ovärderliga kunskaper om kroppens fysiologi, näringslära, vattnets betydelse, bivackbygge, vilda växter som föda och medicin, jakt och fiske, att göra upp eld, tillverkning av viktiga bruksföremål mm. Kunskaper som alla som vistas i skog och mark har nytta av. Gamla erfarenheter och nya vetenskapliga rön tillsammans ger en trygghet i friluftslivet. Hur fungerar din kropp i en nödsituation? Vad behövs för att förhindra stress och smygande panik? Hur kan du utnyttja naturen om du skulle bli nödställd ute i vildmarken? Men framför allt lär vi ut hur du ska göra för att inte hamna i en nödsituation.


Sista anmälningsdag:
31 maj men om det inte är minst 14 fullt betalande anmälda ställs kursen in. De som betalat kursavgiften får då givetvis tillbaka sina pengar.

Kostnad: 4250 kr. I kursavgiften ingår kost, logi och utbildningsmateriel. För deltagare födda -98 och senare samt heltidsstuderande och pensionärer 3250:-. Medlemmar i SÖS 250 kr rabatt på kursavgiften.

Plats: Fränsta, mellan Ånge och Sundsvall i Medelpad.

Förkunskapskrav: Inga särskilda, utbildningen är inte svårare än att vem som helst som har normal fysik och är psykiskt frisk klarar av den. Minimiålder är dock fyllda 18 år när kursen startar, 16 år i målsmans sällskap.

Deltagande: Utbildningen ger medlemskap i Svenska Överlevnadssällskapet under resten av året.

Övrigt: Max antal deltagare 25 st. Inkvartering sker under fältmässiga förhållanden i militärtält.
Det är bra om ni kan sova i eget tält och ni som vet med er att ni snarkar, går i sömnen eller liknande bör ha eget tält:).
Under våren kommer ni att få en utrustningslista och lite tips och råd inför kursen.
Kursdeltagare ansvarar själv för egen olycksfallsförsäkring.
Genom anmälan godkänner ni att vi får lägga er mailadress på en sändlista för kursen. Vi sprider inte era mailadresser till någon annan.

Resor: Det har alltid gått tåg från Stockholm lördag morgon/fm som passar med starttiden, samma för hemfärden med ankomst Stockholm lördag kväll. SJ´s tidtabell för resor ToR Fränsta brukar dock uppdateras först under våren så ha tålamod.

För de som vill samåka ber vi er använda vår Facebookgrupp för förfrågan, vi har inte möjlighet att samordna olika individer som önskar samåka.

Information och anmälan: Kursen är fulltecknad. Maila om du vill stå på reservlistan. Tfn 070-570 9164 Mail gkbarmark(at)overleva.eu.

Betalning: Tyvärr måste vi ”strama” upp betalningsrutinerna lite. Vi har tidigare haft sista april då kursavgiften senast skall betalas men om någon då inte fullföljer sin anmälan blir det merjobb att meddela de som står på reservlista då många redan har hunnit få andra planer för sommaren. Vi hoppas att nedanstående regler skall göra det så rättvist som möjligt för alla och minska risken för avhopp kort tid innan kursen.

Följande gäller för anmälan:
Skicka intresseanmälan till gkbarmark(at)overleva.eu samt betala anmälningsavgift om minst 1000:- till plusgiro 282901-8, meddelande ”Barmark 2018 Kurs 2 anmälan”  samt ditt namn.
Meddela namn, adressuppgifter, tfnnr (helst mobilnr), personnummer samt om ni äter någon form av specialkost i mailet (diverse LCHF, GI -metoder etc räknas inte som specialkost).

Resterande kursavgift (3250:-) betalas snarast därefter (1-2 månader), meddelande ”Barmark 2018 Kurs 2 kursavgift” samt namn. Den som vill får givetvis betala hela kursavgiften på en gång och det går också att dela upp resterande kursavgift på två betalningar om ekonomin inte är så god en månad (meddela oss dock via mail om ni vill delbetala).
OBS! Glöm inte att skriva ert namn på inbetalningen.

Viktigt: Denna kursen är en extra kurs pga att ordinarie kurs är fulltecknad vilket vi givetvis är glada för. Det är dock viktigt att ni betalar full kursavgift så fort som möjligt så vi tidigt kan se att kursen blir av eller ställa in kursen.

Om ni betalar anmälningsavgift tidigt men dröjer med att betala hela kursavgiften riskerar ni att tappa er plats. Skulle någon glömma bort att betala kursavgiften brukar vi dock meddela detta när det börjar bli fulltecknat. De som anmäler sig sent får också besked om att de snarast måste betala hela kursavgiften.

Anmälningsavgiften fås inte tillbaka vid avhopp och resterande kursavgift fås bara tillbaka mot uppvisande av läkarintyg eller liknande om man inte kan medverka. För att minska merarbete får ni ingen kvittens på er betalning från oss. Skulle det uppstå oklarheter avseende er betalning hör vi av oss.

Veckoschema (med reservation för ändringar)

Lördag
15:15 Samling, Inkvartering, Genomgång av utbildningsplatsen.
17:00 Middag
18:00 Överlevnadsämnet
19:30 Samkväm
Söndag
Fm Nöd- och grundutrustning, Vattenrening
12:00 Lunch
Em Eld och Fysiologi
17:00 Middag
Kv Orientering och förflyttning, Eget arbete
Måndag
Fm Växter
12:00 Lunch
Em Eget arbete, Egenvård och Hygien
17:00 Middag
Kv Bivack, Nödsignaler
Tisdag
Fm Jakt och Fiske
12:00 Lunch
Tisdag Em – -Fredag Em
Utedygn
Fredag
Kv Middag, Genomgång, Utvärdering
Lördag
Fm Frukost, Kursavslutning, Hemfärd ca 10:30