Grundkurs Barmark 2018

Grundkurs Barmark 30 juni — 7 juli 2018

34:e året i rad!

Kursdatum: 30 juni– 7 juli 2017
Sista anmälningsdag:
2018-04-30.

Kostnad: 3500 kr. I kursavgiften ingår  kost, logi och utbildningsmateriel. För deltagare födda -98 och senare samt heltidsstuderande och pensionärer 2500:-. Medlemmar i SÖS 250 kr rabatt på kursavgiften.
Plats: Fränsta mellan Ånge och Sundsvall i Medelpad.
Förkunskapskrav: Inga särskilda, utbildningen är inte svårare än att vem som helst som har normal fysik och är psykiskt frisk klarar av den. Minimiålder är dock fyllda 18 år när kursen startar, 16 år  i målsmans sällskap.
Deltagande: Utbildningen ger medlemskap i Svenska Överlevnadssällskapet under resten av året.
Övrigt:  Inkvartering sker under fältmässiga förhållanden i militärtält. Kursdeltagare ansvarar själv för egen olycksfallsförsäkring.
Information och anmälan: Tfn 070-570 9164 Mail gkbarmark(at)overleva.eu

Grundkurs barmark
Grundutbildningen barmark är en 7 dagars kurs helt i fält. Under en intensiv vecka lär Överlevnadssällskapets instruktörer ut mängder av ovärderliga kunskaper om kroppens fysiologi, näringslära, vattnets betydelse, vilda växter som föda och medicin, jakt och fiske, att göra upp eld, tillverkning av viktiga bruksföremål mm. Kunskaper som alla som vistas i skog och mark har nytta av. Gamla erfarenheter och nya vetenskapliga rön tillsammans ger en trygghet i friluftslivet. Hur fungerar din kropp i en nödsituation? Vad behövs för att förhindra stress och smygande panik? Hur kan du utnyttja naturen om du skulle bli nödställd ute i vildmarken? Men framför allt lär vi ut hur du ska göra för att inte hamna i en nödsituation.

Betalning: Tyvärr måste vi ”strama” upp betalningsrutinerna lite. Alltför många har anmält sig till våra kurser och hoppat av med kort eller ingen förvarning.

Därför gäller följande: Skicka intresseanmälan till gkbarmark(at)overleva.eu samt betala minst anmälningsavgift om 2000:- till plusgiro 282901-8, meddelande ”Grundkurs 2018 anmälan” samt namn. Meddela namn, adressuppgifter, tfnnr (mobilnr helst) samt persnr per mail vid anmälan.
Senast sista april betalas resterande kursavgift (1500:-), meddelande ”Grundkurs 2018 kursavgift”. Den som vill får givetvis betala hela kursavgiften på en gång, dock är det fortfarande sista april som senast datum.
Anmälningsavgiften fås inte tillbaka vid avhopp och kursavgiften fås bara tillbaka mot uppvisande av läkarintyg eller liknande om man inte kan medverka. För att minska merarbete får ni ingen kvittens på er betalning från oss. Skulle det uppstå oklarheter avseende er betalning hör vi av oss.

Veckoschema (med reservation för ändringar)

Lördag
15:15 Samling, Inkvartering, Genomgång av utbildningsplatsen.
17:00 Middag
18:00 Överlevnadsämnet
19:30 Samkväm
Söndag
Fm Nöd- och grundutrustning, Vattenrening
12:00 Lunch
Em Eld och Fysiologi
17:00 Middag
Kv Orientering och förflyttning, Eget arbete
Måndag
Fm Växter
12:00 Lunch
Em Eget arbete, Egenvård och Hygien
17:00 Middag
Kv Bivack, Nödsignaler
Tisdag
Fm Jakt och Fiske
12:00 Lunch
Tisdag Em – -Fredag Em
Utedygn
Fredag
Kv Middag, Genomgång, Utvärdering
Lördag
Fm Frukost, Kursavslutning, Hemfärd ca 10:30