Vägvisaren
Kan du läsa en karta? Behärskar du en kompass till fullo? Känner du dig trygg hur en GPS fungerar? Kan du ange var du befinner dig med hjälp av koordinater? Kan du läsa av en terräng runt omkring dig? Kan du orientera dig med hjälp av naturtecken? Behärskar du att ta dig fram i mörker? Vet du hur man skall göra för att hitta dricksvatten? Om svaret är nej på någon eller några av dessa frågor så kommer här kursen för dig. I samarbete med Svenska Överlevnadssällskapet arrangererar Huttra Survival Training en annorlunda kurs i orientering under fyra dagar där du får öva i det magiskt vackra Kilsbergen ett par mil från Örebro.

De flesta av oss har någon gång orienterat. Men få av oss har ägnat en längre tid på att verkligen träna på det så vi kan behärska det till fullo. Här ges du den möjligheten genom både teoripass och praktiska övningar. Den här kursen vänder sig både till nybörjare och till mer erfarna som vill fräscha upp sina kunskaper.

Datum
30maj-2 juni 2019 (Kristi Himmelsfärdshelgen så ni slipper ta flera semesterdagar)

Samling
Blankhult, 20 km från Örebro. Koordinater: (SWEREF99 6584421, 499672)

Tid
Samling torsdag 30 maj kl.15:00 Blankhult eller 14:30 Örebro centralstation. Kursen avslutas 2:a juni kl.13:00

Deltagare
Minst 6 Max 12

Förkunskaper
Kursen är öppen för alla. Ingen förkunskap behövs.

Ålder
16 år eller äldre (för yngre deltagare kontaktar målsman oss för en dialog)

Försäkring
Det står ni själva för genom hem- eller olycksfallsförsäkring. Medverkan sker på egen risk.

Anmälan:
Anmälan blir inte förrän man kursavgiften är betald. Anmälan och frågor sker via jonas.marjamaa@telia.com.
Det går även att kontakta oss på 070- 382 74 76 (Jonas) eller 0733-14 40 75 (Magnus) Uppgifter för betalning skickas vid anmälan

Senast anmälningsdag är 12 maj 2019.
Vid avanmälan senaste 7 dagar före kursens start återbetalas kursavgiften. Vid avanmälan kortare tid än sker ingen återbetalning.

Kost
Ni kommer serveras middag torsdag, frukost fredag, middag lördag och frukost söndag. Säg till om ni har några matallergier eller önskar specialkost. Ni skall ta med egen mat för fredag lunch fram till lördag eftermiddag. Dessa måltider skall ni tillaga ute i fält.
Tid för egen matlagning är 1 timme per måltid.

Logi
Torsdag och lördag erbjuder vi sängplatser inomhus med toalett och bastu. Sängkläder och handduk tar ni med själva. För fredag natt skall ni ta med eget tält, hammock eller tarp för att sova utomhus.

Pris
3400 kr per person. Medlemmar i Svenska Överlevnadssällskapet har 250 kr rabatt. Det som ingår är kursavgift, transport till och från Örebro om ni kommer med tåg, logi torsdag och lördag, dusch, bastu. All Mat enligt ovan ingår förutom från fredag lunch fram till lördag eftermiddag.

Instruktörer
Jonas Marjamaa, Magnus de Besche, Christer Thunell, Henrik Toresson och Jenny Johansson

Utrustning
Anteckningsmaterial
Kompass
GPS om ni har (meddela om ni saknar)
Packning för skogsvandring under 2 dagar med övernattning i skogen
Sängkläder alt sovsäck för boende inomhus
Oömma kläder
Regnkläder
Kniv