Vi lär ut grunderna i orientering. Ni får lära er att läsa karta, använda kompass och tolka naturtecken i terrängen som hjälper till att fastställa väderstrecken. Kursen innehåller både teori och praktiska övningar.

Många av oss har någon fått lära sig att läsa en karta och använda en kompass. Förmodligen några gånger under skoltiden eller  som ett kort delmoment i en kurs inom friluftsliv. Men känner du att du egentligen inte hann lära dig tillräckligt på den begränsade tiden? Eller har du glömt bort de kunskaper du fick lära dig? Eller vill du bara fräscha upp det du en gång fick lära dig? Om svaret är ja på någon fråga så har Huttra tagit fram en kurs som du inte bör missa. Vägvisaren är vår grundkurs i orientering anpassat för friluftsliv. På denna kurs får du i lugn och ro verkligen lära dig grunderna i orientering med fokus på karta och kompass. Både genom teoripass och praktiska övningar. I samarbete med Svenska Överlevnadssällskapet arrangerar Huttra Survival Training en annorlunda kurs i orientering under en helg där du får öva i det magiskt vackra Kilsbergen ett par mil från Örebro. Den här kursen vänder sig både till nybörjare och till mer erfarna som vill fräscha upp sina kunskaper.

Tid
Samling lördag 21 maj kl. 09:00 vid vår stuga i Klockhammar. Blankhult. Kommer ni med tåg till Örebro centralstation så skriv det vid anmälan så ordnar vi transport till Klockhammar. Kursen avslutas söndag 22 maj kl.16:00.

Deltagare
Minst 6 Max 20

Förkunskaper
Kursen är öppen för alla. Ingen förkunskap behövs.

Ålder
16 år eller äldre (för yngre deltagare kontaktar målsman oss för en dialog)

Pris
1995 kr per person. Det som ingår är kursavgift, transport till och från Örebro om ni kommer med tåg, logi, dusch, bastu. All mat ingår förutom lunch lördag och söndag.

Anmälan:
Antagen blir man inte förrän kursavgiften är betald. Frågor sker via jonas@huttra.se eller henrik@huttra.se
Det går även att kontakta oss på 070- 382 74 76 (Jonas) eller 070-305 81 77 (Magnus). Uppgifter för betalning skickas till dig efter anmälan.

KLICKA HÄR FÖR ATT ANMÄLA DIG