Kustöverlevnad är en kurs för dig som vill upptäcka en miljö bortom skogarna.
Kursen sker i samarbete med vår instruktör Torbjörn Selin och All in Nature Sweden. Här erbjuder vi tillsammans med några av landets främsta instruktörer inom kustöverlevnad tre dygns överlevnadskurs i kustmiljö. Att överleva i kustnära miljö har sina fördelar men sannerligen också sina utmaningar. Vinden gör sig ofta påmind. Här utmanar du dig genom att med minimalt med utrustning överleva drygt två intensiva och spännande dygn. Kursen genomförs uteslutande utomhus och teori blandas med mycket praktik. Du prövar dina nyvunna kunskaper under säkra förhållanden, och våra erfarna Instruktörer finns alltid nära till hands. Med havet som granne, salta vindar och väderpinade klippor som klassrum vågar vi lova att här väntar tre dygn du kommer minnas för livet.Kursinnehåll

Du kommer lära dig grunderna inom följande områden:
Överlevnadsutrustning / kit
Kustens terräng, inklusive tidvatten
Skydd mot elementen (väder och vind)
Identifiera faror vid kusten och på fartyg
Basic första hjälpen med ”Stop the blead”- tema
Eld för matlagning och värme
Lokalisera och rena vatten
Vilda växter och dess användning
Fiska, samla och tillaga
Fysiologi, kroppens reaktioner i vatten och vid drunkning
Psykets reaktioner
Grundläggande kompassnavigering.
Nödsignaler
Ganska gott om tid för egen praktik

Förkunskaper
Inga egentliga, men en mental inställning på att vara utomhus i tre dygn är ett måste. Vi kommer röra oss i bitvis svår terräng såsom klippor och skär så normal kondition är ett måste. En timmas promenad krävs för att komma till kursplatsen.
Kursen passar bra för nybörjaren och är något lättare än vår tre dygns överlevnadskurs i skog. Ni får nämligen ha med tarp, liggunderlag och sovsäck samt en liten ranson med mat.
https://www.allinnature.se/…/overlevnadskurs-i-kustmiljo/